Wat is Access Bars en hoe werkt het?

Wat is Access Bars en wat doet het met je?

Access Bars is een behandelmethode die steeds meer aandacht krijgt in de wereld van wellness en alternatieve therapieën. Maar wat is Access Bars nu eigenlijk en wat doet het met je? In dit blogbericht duiken we dieper in op Access Bars, van de basisprincipes tot de effecten ervan op lichaam en geest.
 

Access Bars uitleg

Access Bars is een techniek die valt onder de noemer van energetische therapieën. Het is ontwikkeld door Gary Douglas in de jaren 1990. Access Bars is een energetisch lichaamsproces voor iedereen die meer rust, ruimte en ontspanning in lichaam en geest wil ervaren.
 

De techniek van Gary Douglas is gebaseerd op het idee dat er 32 punten op het hoofd zijn die, wanneer ze licht worden aangeraakt, de elektrische lading van gedachten, gevoelens en emoties kunnen ontladen. Deze punten worden “Bars” genoemd.
 

Access Bars punten

De 32 Bars bevinden zich op en rondom het hoofd. Elk van deze punten staat in verbinding met verschillende aspecten van ons leven, zoals geld, controle, creativiteit, communicatie, en meer. Tijdens een Access Bars sessie worden deze punten zachtjes aangeraakt, waardoor de energie kan stromen en beperkende gedachten, overtuigingen en emoties worden losgelaten.
 

Wat doet Access Bars met je?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties. Wat kan zorgen voor ongemak of ziekte. Door het nalopen van de Bars kunnen cellen weer hun oorspronkelijke natuurlijke bolvorm aannemen.
 

Het effect van een Access Bars behandeling kan variëren van persoon tot persoon, maar velen ervaren een gevoel van diepe ontspanning en rust na afloop. Doordat de elektrische lading van beperkende gedachten en emoties wordt verminderd, ervaren mensen vaak meer helderheid in hun denken en een verlichting van stress en spanning.
 

Sommige mensen beschrijven ook een gevoel van ruimte en vrijheid na een sessie, alsof er letterlijk een last van hun schouders is gevallen. Anderen melden een verbetering in slaapkwaliteit, verminderde angstgevoelens, en een algemeen gevoel van welzijn en balans.
 

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, helderheid of een positieve verschuiving in je leven, het proberen van Access Bars kan de moeite waard zijn. Met een open geest en een bereidheid om te ontvangen, kun je de voordelen van deze bijzondere behandelmethode ervaren. Ook kun je de Access Bars methode zelf leren toepassen, door het volgen van de 1-daagse Acces Bars opleiding.

Related articles

Gezicht van een jonge vrouw met lang donkerblond haar die haar gezicht naar de zon richt

Wat is hoogsensitiviteit (HSP)?

Wat is hoogsensitiviteit (HSP)? In een wereld die vaak draait om snelheid en prestatie komt de term ‘hoogsensitiviteit’ en overprikkeling steeds vaker voor. Maar wat betekent hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid nu

Lees verder »
Klein meisje leunt met haar rug tegen een boom en blaast een handkusje naar je toe

Is mijn kind hoogsensitief?

Hoogsensitieve kinderen: Is mijn kind Hoogsensitief?   Herkenning van hoogsensitieve kinderen Hoogsensitieve kinderen, ook wel bekend als HSP (Highly Sensitive Person) kinderen, hebben vaak een diepgaande manier van ervaren en

Lees verder »

Ontvang de gratis video series

Meld je aan voor de gratis video series!

Kom in contact!