Wat is access consciousness en hoe werkt het?

Wat is Access Consciousness?

A different point of view of Life

‘Bewustzijn is het vermogen om elk moment van je leven present en aanwezig te zijn, zonder oordeel over jezelf of over anderen. Het is de mogelijkheid om alles te ontvangen, niets af te wijzen en alles te creëren wat jij in je leven verlangt – grootser dan wat je op dit moment hebt, en meer dan je je kunt voorstellen’ ~ Gary Douglas

 

Gary Douglas de grondlegger van Access Consciousness was jarenlang op zoek naar het doel achter de waanzin van het leven. Hij zocht geluk en vond het niet. Tot hij in 1990 besloot vragen te gaan stellen aan het Universum en de energie te volgen.

Albert Einstein zei het al; Alles is energie en dat is wat het is. Pas de frequentie van de realiteit aan die je wilt en je kunt niet anders  dan die realiteit krijgen. Het kan niet anders. Dit is geen filosofie. Dit is natuurkunde’.

 

Wat is Access Consciousness?

Gary Douglas en medeoprichter Dr. Dain Heer hebben tools en technieken ontwikkeld die je in staat stellen om op een praktische en gemakkelijke manier het leven te creëren dat je wenst. Access Consciousness biedt je een andere kijk op het leven. Het is gebaseerd op het idee dat jij het niet verkeerd hebt, jij Weet wat jij Weet, én dat bewustzijn alles kan veranderen. Het doel is om het gewaarzijn van mensen te versterken (Empowering people to know that they know) en om het bewustzijn op aarde te vergroten.

 

Hoe werkt Access Consciousness?

Access Consciousness® bestaat uit meer dan 8000 tools en technieken, waaruit je vrij kunt kiezen. Mocht je er toch een beetje een lijn in willen aanbrengen dan zou je het kunnen onderverdelen in;

 

  1. Body Processing

De Access Body Processen gecreëerd door Gary Douglas & Dr. Dain Heer nodigen je uit om de wijze waarop jij je verhoudt tot je lichaam te veranderen……. en daarmee alles in je leven te veranderen. Alle projecties, gedachten, gevoelens en emoties slaan we op in ons lichaam. Dit kan zorgen voor belemmeringen en blokkades. Je lichaam is in dit proces ook de sleutel tot de oplossing. Het lichaam is tot zoveel meer in staat, mits wij bereid zijn naar de signalen van ons lichaam te luisteren.

 

Er zijn meer dan honderd lichaamsprocessen, waaronder de Access Bars en de Access Energetic Facelift. Ieder proces brengt een eigen energie naar boven én stelt het lichaam in staat zichzelf te helen.

 

  1. Verbal Processing

Veel van wat we willen veranderen in ons leven is niet cognitief te verklaren of logisch; het is gecreëerd en wordt vastgezet door de energie onder de woorden. Waar andere methodes en modaliteiten op zoek gaan naar de oorzaak van een probleem, de waarom, de beperking die rond de woorden zijn gebouwd lost  Access Consciousness de energie onder de woorden op.

 

Dit doen we onder anderen door middel van;

 

1.   De Mantra van Access Consciousness

All in Life comes te me with Ease, Joy and Glory

(Alles van het leven komt me toe met gemak, vreugde en glorie).

Wat als het leven bedoeld is om plezier, gemak en fun te hebben. We hebben zo geleerd dat we overal hard voor te werken hebben en dat creëren veel tijd, moeite en energie kost. Wat als je de energie van creatie eenvoudig kunt veranderen met behulp van een mantra? Zeg de mantra tien keer ’s ochtends en tien keer ’s avonds én merk hoe de energie in je leven verandert.

 

2.   Vragen stellen

Van jongs af aan hebben we geleerd op zoek te gaan naar het antwoord en te denken in goed en fout. Dit zorgt ervoor dat we al snel tot een conclusie komen over iets als zijnde goed of fout. Op het moment dat je tot een conclusie bent gekomen kun je echter geen andere mogelijkheden meer zien.

Je hebt daarmee de uitkomst al bepaald. Het is wat het is. Beter dan dit wordt het niet. Maar wat als het wel beter kan worden. Zou je daar dan voor kiezen?

 

Een fundamentele tool in Access Conciousness is leven in en als de vraag. Het gaat daarbij over het exploreren van de mogelijkheden. Vragen stellen geeft je gewaarzijn van wat er allemaal mogelijk is én de keuze die je zou kunnen maken.

Het gaat dus niet om het vinden van het juiste antwoord, want die is er eigenlijk nooit. Het stellen van vragen laat je oneindige mogelijkheden zien. Een voorbeeld hiervan is is de vraag ‘Wat is er nog meer mogelijk?’ of ‘Wat is hier juist aan wat ik nu nog bereid ben te zien?’

 

3.   De Access Clearing Statement

Wanneer je denkt aan iets wat niet werkt voor jou of je beperkt, dan brengt dat een bepaalde energie naar boven. Een energie waarvan je je niet eens altijd bewust bent. Met behulp van de Access Clearing Statement brengen we de energie van de beperking naar boven waardoor deze los gelaten kan worden. Het wordt ook wel vergeleken met het defragmenteren van een computer. Na de clearing statement ervaar je meer ruimte, wat je in staat stelt om andere keuzes te maken.

 

Nieuwsgierig hoe de clearing statement gaat? Klik dan hier.

 

Wat is de eerste stap?

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je altijd al geweten dat er meer mogelijk is voor jou…………. en vraag je je wellicht af wat nu de eerste stap is? Die is er niet;-). Ook hier geldt jij Weet wat jij Weet!

 

Er is geen vastomlijnd pad, wel oneindige mogelijkheden! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor;·

  • Een gratis PDF met Krachtige Creatievragen·
  • Een Access BarsTM Sessie of Class·
  • Een Body Process® Sessie of Class·
  • Private Coaching Sessie
  • Energy Pulls

Related articles

Gezicht van een jonge vrouw met lang donkerblond haar die haar gezicht naar de zon richt

Wat is hoogsensitiviteit (HSP)?

Wat is hoogsensitiviteit (HSP)? In een wereld die vaak draait om snelheid en prestatie komt de term ‘hoogsensitiviteit’ en overprikkeling steeds vaker voor. Maar wat betekent hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid nu

Lees verder »
Man heeft arm op de schouder van een vrouw met blond haar in een uitgeholde boomstronk

Bert & Bianca

Consciousness & Co

Bert & Bianca zijn gespecialiseerd in het empoweren om de balans tussen lichaam en geest te herstellen, zodat je de waarde van jezelf weer gaat zien. Ze vliegen hiervoor de wereld over om hun kennis en kunde steeds verder te verfijnen en uit te breiden. 

Favouriete:
Powered by:
Explore:

Ontvang de gratis video series

Meld je aan voor de gratis video series!

Kom in contact!