Innerlijke Kracht | Man & vrouw

Man & Vrouw


“Love is a meeting of two souls, fully accepting the dark and the light in each other”

Misschien is het je wel eens opgevallen dat sommige mannen of vrouwen bij het binnenkomen van een ruimte direct de kamer verlichten. Hoe komt dat én wat doen zij om zo te stralen van binnenuit? Elisabeth Kübler-Ross schreef eens dat mensen net zijn als glas-in-loodramen. Ze sprankelen en stralen als de zon schijnt, maar wanneer de schemer in zet, wordt hun ware schoonheid slechts onthuld als er van binnenuit een licht schijnt. Hoe is met het jouw licht van binnenuit?
 

Verbinden met je essentie

De persoonlijke kracht en aantrekkingskracht van een man groeit wanneer hij zich verbindt met zijn mannelijke essentie én die van een vrouw wanneer zij zich verbindt met haar vrouwelijke essentie. Maar wat is dan nu eigenlijk precies, mannelijke of vrouwelijk essentie? Vanuit het taoïsme en de traditionele Chinese geneeskunde gaat men uit van twee tegengestelde krachten, Yin (vrouwelijk) én Yang (mannelijk). Deze filosofie gaat ervan uit dat Tin en Yang samenwerken om harmonie en orde te scheppen in onze natuurlijke wereld. Iedere man of vrouw heeft mannelijke én vrouwelijke energie in zich, alleen de mate waarin verschilt.
 

Verschil man-vrouwenergie

Mannelijke energie is gericht op manifesteren, jezelf laten zien aan de buitenwereld. Het gaat over daadkracht,grenzen stellen en ondernemen.
Vrouwelijke energie daarentegen is van nature meer naar binnen gericht. Intuïtie, gevoel, instinct en creëren zijn vrouwelijke kwaliteiten.
 

Uit balans

In de afgelopen jaren zijn mannen en vrouw steeds verder afgeraakt van hun ware essentie. Vrouwen hebben het gevoel dat ze zich sterk, stoer en krachtig hebben op te stellen én mannen zijn op zoek naar een balans tussen hun stevigheid en kwetsbaarheid. In veel relaties en ook op het werk merk je dat de balans verstoord. Sommige vrouwen voelen zicht prettiger bij mannen én sommige mannen voelen zich juist meer op hun gemak bij vrouwen.

Wanneer er (te) veel mannelijke energie aanwezig is, wordt de nadruk gelegd op het gezien worden door anderen. Men richt zich vooral op presteren, succesvol zijn én de beste willen zijn. Dit kan spanning of angst veroorzaken. Vaak zien we dat als de druk om te presteren toeneemt, ook de wil om alles onder controle te houden toeneemt. Naar buiten wil men sterk en krachtig overkomen, maar van binnen voelt men zich vaak onzeker.
Is er sprake van (te) veel vrouwelijke energie dan ervaart men dingen snel als te veel. Men laat anderen regelmatig over de eigen grenzen heen gaan, omdat men geen ‘nee’ durft te zeggen. Vaak zien we hierdoor dat zaken gaan stapelen met een emotionele reactie als gevolg.
 

Uit balans

Voel je dat het tijd is om de balans te herstellen? Wil jij met een open hart leven vanuit jouw essentie? En ben je er klaar voor om elke ruimte die je betreedt te verlichten? Meld je dan aan voor Vrouw in Verbinding of het Mannenhartcafé.

Innerlijke Kracht vóór...?

  • Opbouwen van vertrouwen
  • Ontspannen daadkracht
  • Snel tot de kern
  • Leven vanuit vrijheid
  • Professionele ontwikkeling
Stel uw vraag