Anders omgaan met stress
Voor een ontspannen leven!

Wie wil het nou niet, een stressloos leven? Maar bestaat dit eigenlijk wel?  Voor sommige mensen wellicht een teleurstelling om te horen, maar een leven zonder stress bestaat niet. Het (anders) leren omgaan met stress behoort wel zeker tot de mogelijkheden.

Omgaan met stress

Stress. Je hoort het bijna dagelijks aan je voorbij komen. ‘Ik heb het zo druk, het word me teveel’. ‘Ik ben zo gestresst!’. ‘Ik kan het allemaal echt niet meer aan’. Er wordt tegenwoordig zo’n druk op mensen gelegd. Door de hoge druk die er op mensen komt te staan ontstaan er klachten als angsten. Helaas gaan stress en angst hand in hand met elkaar en is angst één van de meest voorkomende symptomen van stress.

| “Stress is onderdeel van ons dagelijks leven. Hoe we er mee omgaan maakt het verschil”.

Cijfers
Volgens het kenniscentrum voor angst en depressie krijgt 1 op de 5 Nederlanders in zijn of haar leven te maken met een angststoornis als gevolg van stress. Dat zou betekenen dat ongeveer 3,4 miljoen Nederlanders hier mee te maken krijgen. Angststoornissen is één van de meest voorkomende mentale ziekte in Nederland, het overtreft zelfs depressie. Waarbij vrouwen bijna 2x zoveel aan angst of stress lijden dan dat mannen dat doen. Dit wil niet zeggen dat mannen minder stress ervaren, ze gaan er alleen anders mee om.

Effecten van stress
Stress is gevaarlijker dan we soms denken. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord dat door teveel stress je bloeddruk verhoogd kan raken. En er zijn zelfs onderzoeken dat chronische stress kan zorgen dat de normale functies van het immuunsysteem kan aantasten. Dokters zijn het er over eens dat chronische stress de noodzakelijke lichaamsfuncties (spijsvertering, immuunsysteem) niet op de juiste manier laat functioneren.

Mensen reageren vaak op een ongezonde manier op stress, door te roken, alcohol te drinken, teveel of te weinig te eten of door lichamelijk en geestelijk inactief te worden.
Hierdoor worden de klachten die stress veroorzaakt verder vergroot. We hebben dus wat anders te doen, maar wat is dat dan…?

Stress, overspannenheid of een burn-out
Iedereen ervaart op enig moment in zijn leven wel eens stress. Over het algemeen zijn we dan nog wel in staat om te functioneren en vaak zien we dat mensen die stress ervaren zelfs nog harder gaan werken om overzicht te krijgen en de controle te hervinden.

Wanneer de stress zich begint op te stapelen dan kan overspannenheid of een burn out het gevolg zijn. Overspannenheid ontstaat wanneer er in een relatief korte periode te veel van je verwacht wordt. Hierdoor ontstaat er een disbalans tussen je draaglast en je draagkracht. Om deze balans te herstellen is vaak een periode van enkele weken rust al voldoende.

We spreken van een burn-out als iemand jarenlang over zijn grenzen heen is gegaan en zelfs de reserve batterij heeft opgebruikt. Hierdoor is er sprake van totale uitputting en ben je niet meer in staat dagelijkse taken uit te voeren, heb je geen energie meer om te wandelen of sporten, kun je prikkels (op feestjes, van je kinderen, op je werk) niet meer verdragen én heb je moeite om dingen te onthouden en je te concentreren. Het herstel van een burn-out duurt vaak langere tijd.

Na inspanning komt ontspanning
Natuurlijk wordt er veel gezegd en geschreven over hoe je anders met stress om kunt (moet) gaan en één van de belangrijkste punten is in beweging komen. We denken dat we rust nodig hebben door op de bank te gaan liggen en dat is ook gedeeltelijk waar. En wat je daarnaast ook hebt te doen is lichte lichamelijke inspanning, in de vorm van wandelen, fietsen, zwemmen etc… Hierbij heb je te kijken naar een goede balans tussen inspanning en ontspanning, zodat je lichaam en geest weer optimaal kan gaan functioneren en je weer de oude wordt.

Eenvoudig loslaten van stress
Wanneer er sprake is van acute stress en mensen hebben veel last van stressklachten en uitgeput zijn door bijvoorbeeld een burn-out, dan is Access Bars een hele fijne en eenvoudige manier om je van stress te ontdoen. Dit wordt ook wel de stress stofzuiger genoemd omdat het in korte tijd (soms maar 1 sessie) je ontdoet van alle stress die er in je lichaam heeft opgebouwd.

NB. Voor mensen die kiezen om stress op een hele eenvoudige manier los te willen laten is Access Bars echt een uitkomst. Meer weten? Neem contact met ons op!

Wil je hulp bij het vinden van meer balans in jouw leven? Neem contact met ons op!

Agenda

Trainingen & Classes 
Create Your life Training
Create More In 1 Day
De Kracht Van Hoogsensitiviteit
Access Bars Class

Trainingslocatie
Innerlijke Kracht Training & Coaching
Wolga 5 (1e verdieping) 
2491 BK Den Haag

Trainers & Coaches
Bert Wagenaar & Bianca Andeweg

Mobiel-Gratis-Create-Info-Avond-HeaderMobiel-Gratis-Access-Intro-Class-Header

Innerlijke Kracht Training & Coaching

Is gespecialiseerd in…

Create More in 1 Day

Be the change

Create Your Life Training

Being you

Access Bars Sessie

Zijn wie je bent

Innerlijke Kracht Training & Coaching biedt hulp bij

Professionele ondersteuning en begeleiding bij…

Burn out FB

Burn-out

Shine like a diamond

Zelfvertrouwen FB

Zelfvertrouwen

Yes you can!

Hoogsensitiviteit

Hoe gewaar ben jij?

Depressie FB

Depressie

Choice creates

Stress FB

Stress

Just breathe

Het beste van onszelf geven, om het beste in jou naar boven te halen.

Een heldere, open to-the-point aanpak geworteld in gedegen kennis en vakmanschap

Hulp bij én meer…? Lees erover op ons blog!

Wat is NLP?

NLP wat kun je ermee?

Vrijblijvend kennismaken?

Maak op jouw manier vrijblijvend kennis met de trainers, coaches, trainingslocatie en de methodieken…

Motto: “Het beste van onszelf geven om het beste in jou naar boven te halen”

Trainers & Coaches

 • Man
 • Bedrijfsleven
 • To-the-point
 • Extravert
 • Laissez fair
 • Humor
 • Vrouw
 • Onderwijs
 • Genuanceerd
 • Introvert
 • Planmatig
 • …nog meer humor