Bouwen aan je-zelf-zelfvertrouwen
Yes you can!

Vol vertrouwen

Je ziet mensen die zelfverzekerd overkomen, energie uitstralen, en weten wat ze doen en zeggen. Mensen met zelfvertrouwen kennen zichzelf en accepteren hun sterke en zwakke eigenschappen. Zij trekken zich weinig aan wat anderen denken of zeggen. Als zij over iets twijfelen of advies nodig hebben, dan weten zij de mensen te vinden van wie zij een objectieve reactie kunnen verwachten. Naast advies inwinnen hebben deze mensen het lef om vanuit gevoel een beslissing te nemen en actie te ondernemen, en accepteren daarbij elke uitkomst. Mensen die zelfverzekerd zijn durven zichzelf te laten zien, authentiek te zijn. Zij durven ook assertief te zijn, hun grenzen aan te geven, te falen, toe te geven dat ze iets niet kunnen of gewoon ‘nee’ zeggen als ze ergens niet willen of geen zin in hebben.

Bouwen aan zelfvertrouwen
De verwarring die er in onze maatschappij heerst is dat zelfvertrouwen een karaktertrek is die je meekrijgt met je geboorte. Dit is niet het geval, je wordt er niet mee geboren. Het is iets dat je ontwikkelt door dingen te doen en af te maken waar je tevreden over bent. Het overall beeld dat er onze maatschappij heerst is dat het goed presteren komt doordat iemand zelfvertrouwen heeft. Dit blijkt uit onderzoek niet het geval te zijn. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat zelfvertrouwen het resultaat is van iets goed te doen en niet de oorzaak van iets goed te doen. Met andere woorden: zelfvertrouwen lijkt eerder het resultaat te zijn dan de oorzaak van verbeterde prestaties. Dit geeft hoop niet waar?!

Positieve mindset
Een gezonde dosis zelfvertrouwen is het resultaat van een positieve mindset. Een positieve mindset kenmerkt zich door een positieve instelling, denken aan wat er wel kan en wat mogelijk is, in plaats van wat er allemaal niet is en teruggrijpen naar eerdere negatieve ervaringen. Elke nieuwe mogelijkheid biedt een nieuwe kans om te werken aan je zelfvertrouwen. Je leert jezelf kennen wanneer je nieuwe dingen onderneemt of je prestaties verbetert. Hiermee stijgt het vertrouwen in jezelf en weet je ook het resultaat van nieuwe uitdagingen reëel in te schatten. Je zelfvertrouwen stijgt als een neveneffect van een verandering in je leven. Daarnaast zul je minder last van depressie, angst en negatieve stemmingen hebben. In plaats daarvan ervaar je meer geluk, optimisme en motivatie.

Laag zelfbeeld
Mensen met weinig zelfvertrouwen hebben een laag, of negatief zelfbeeld dat vaak wordt veroorzaakt door negatieve ervaringen vanuit het verleden, of dat je het hebt meegekregen van huis uit door bijvoorbeeld door één van je ouders die ook weinig zelfvertrouwen heeft. Een andere reden kan zijn door te gaan vergelijken met andere mensen die ogenschijnlijk heel zelfverzekerd zijn en hun leven op de rit lijken te hebben. Op social media zie je dit ook steeds vaker voorkomen dat vooral jongeren zich willen meten met anderen die een meer interessant en beter leven lijken te leiden.

Stop met oordelen over jezelf
Wil je meer zelfvertrouwen creëren en uitstralen in jou en je leven? Wil je steviger in je schoenen staan? Ben je bereidt om hier tijd en energie in te stoppen? Dan is zelfvertrouwen ook voor jou binnen handbereik. Leer je prestatie te waarderen en open te staan voor feedback, of zelfs om feedback te vragen. Wat vinden mensen zo leuk aan je? En ontvang het compliment zonder er iets mee te hoeven doen. En tot slot, leer te kijken naar je eigen kunnen en erken dat specifieke kwaliteiten en capaciteiten bezit die anderen niet hebben. Ga meer kijken naar wat er al wel is en waar je al goed in bent, ook al lijkt het soms dat je nergens goed in bent. Vaak de dingen die je geen moeite kosten is je potentie om een bijdrage te zijn in de wereld.

Welke bijdrage kunnen we voor jou zijn? Kom een langs op een informatieavond of plan een gratis kennismakingsgesprek in.

Agenda

Trainingen & Classes 
Create Your life Training
Create More In 1 Day
De Kracht Van Hoogsensitiviteit
Access Bars Class

Trainingslocatie
Innerlijke Kracht Training & Coaching
Wolga 5 (1e verdieping) 
2491 BK Den Haag

Trainers & Coaches
Bert Wagenaar & Bianca Andeweg

Mobiel-Gratis-Create-Info-Avond-HeaderMobiel-Gratis-Access-Intro-Class-Header

Innerlijke Kracht Training & Coaching

Is gespecialiseerd in…

Create More in 1 Day

Be the change

Create Your Life Training

Being you

Access Bars Sessie

Zijn wie je bent

Innerlijke Kracht Training & Coaching biedt hulp bij

Professionele ondersteuning en begeleiding bij…

Burn out FB

Burn-out

Shine like a diamond

Zelfvertrouwen FB

Zelfvertrouwen

Yes you can!

Hoogsensitiviteit

Hoe gewaar ben jij?

Depressie FB

Depressie

Choice creates

Stress FB

Stress

Just breathe

Het beste van onszelf geven, om het beste in jou naar boven te halen.

Een heldere, open to-the-point aanpak geworteld in gedegen kennis en vakmanschap

Hulp bij én meer…? Lees erover op ons blog!

Wat is NLP?

NLP wat kun je ermee?

Vrijblijvend kennismaken?

Maak op jouw manier vrijblijvend kennis met de trainers, coaches, trainingslocatie en de methodieken…

Gratis intakegesprek
Gratis intakegesprek

Motto: “Het beste van onszelf geven om het beste in jou naar boven te halen”

Trainers & Coaches

 • Man
 • Bedrijfsleven
 • To-the-point
 • Extravert
 • Laissez fair
 • Humor
 • Vrouw
 • Onderwijs
 • Genuanceerd
 • Introvert
 • Planmatig
 • …nog meer humor