Je bent precies daar waar je moet zijn, om te krijgen wat je nodig hebt, zodat je kunt worden wie je bent.

Over ons

Innerlijke Kracht is het instituut van Bert Wagenaar & Bianca Andeweg, waar jouw ontwikkeling centraal staat. In onze trainingen en coaching richten we de aandacht op het opnieuw verbinding van hoofd, hart en buik om de balans tussen denken, voelen en doen te herstellen. Door het herstellen van deze natuurlijke balans kun je jouw unieke kracht (her)ontdekken. Deze unieke kwaliteit maakt die jou JIJ maakt, het maakt jouw bijzonder en speciaal – maar wat is Innerlijke Kracht?

Innerlijke kracht is de kracht die ieder mens in zich heeft, het is de kracht die je vanaf je geboorte hebt meegekregen. Iedereen bezit het en niet iedereen zijn Innerlijke Kracht – IK is even sterk ontwikkeld. Wanneer het goed ontwikkeld is, zorgt het ervoor dat je alles wat je in je leven tegenkomt positief & negatief – aankunt. Innerlijke kracht is een oneindige bron van welzijn, het is dat gevoel wanneer alles in je leven op rolletjes loopt. Noem het flow, noem het welbehagen. Het leven lijkt op je af te komen zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Het moment dat jij ervaart dat je emotioneel, geestelijk, fysiek, spiritueel en sociaal in balans bent. Wij geloven dat wanneer jij jouw innerlijke kracht verder gaat ontwikkelen je jouw ook jouw unieke kracht leert kennen. Een kwaliteit die jij bezit en jouw uniek maakt. Wanneer jij jouw unieke kwaliteit ontdekt, kun je hiernaar gaan leven. Je kunt je wellicht een voorstelling maken van wat je dit zou op kunnen leveren?!

Wil jij dit ook?

Wij zijn Bert & Bianca?

Nieuwsgierig, open minded, enthousiast en geïnteresseerd in mensen. Eigenlijk verliep ons leven wel op rolletjes, studeren, een goede baan, een relatie. Nieuwsgierig naar wat de toekomst ons nog meer zou brengen…… Niet beseffende in ons jeugdig enthousiasme dat dit wel eens anders zou kunnen gaan dan wij gepland hadden.
We zijn ons pas gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling na een ingrijpende gebeurtenis in ons leven. Net als zoveel andere mensen kwam er ongevraagd iets op ons pad, waar we niet om gevraagd hadden en al zeker niet op zaten te wachten. Bert kwam in een depressieve periode terecht en Bianca verloor haar eerste kindje én kwam in een burn-out terecht. Beiden beseften we al snel dat we iets te doen hadden. Zo kon het niet langer doorgaan. De pijn, onmacht en het verdriet hadden ons in de greep. Onze keuze om in actie te komen werd het keerpunt in ons leven en heeft ons (achteraf gezien) veel waardevolle dingen opgeleverd.

Hoe is Innerlijke Kracht ontstaan?
Het eerste inzicht was dat je geen invloed hebt op de dingen die op je pad komen, maar wel hoe je hiermee om wilt gaan. We zijn trainingen gaan volgen in persoonlijke ontwikkeling. Onze trainers en coaches hebben ons van alles geleerd over de invloed van je stemming op je gedrag, de kracht van positieve overtuigingen in je leven, het zelfhelende vermogen van je lichaam, het verhaal van je emoties én de invloed van je systeem van herkomst op de keuzes die je maakt.

Inmiddels zijn we gecertificeerd trainer/coach in o.a. Neuro Linguïstisch Programmeren, Transactionele Analyse, Oplossingsgericht werken, systemisch werk en holistisch lichaamswerk. Juist door de moeilijke tijd die we hebben doorgemaakt hebben we ons zelf zoveel beter leren kennen. Wie ben ik? Wat wil ík in mijn leven? Wat houdt mij nog tegen? Om uiteindelijk datgene te gaan doen waar we goed in zijn en wat ons energie en voldoening geeft.

Welkom bij innerlijke kracht
Wat ontstond als een grote droom tijdens een zonnige vakantie in Italië, is nu werkelijkheid geworden. In ons trainingsinstituut delen we al onze kennis en ervaringen met jou. Juist omdat wij weten en ervaren hebben hoe het leven je soms uitdaagt. En hoe prettig het dan is dat er ervaren trainers en coaches zijn die jou met al hun kennis en expertise hierin kunnen begeleiden. Inmiddels begeleiden we al veel volwassenen, zowel particulier als zakelijk, bij het (her-)ontdekken, versterken en verdiepen van hun innerlijke kracht. Hoe zet jij jouw eerste stap naar innerlijke rust en ontspanning?

Hard werken of hart werken?
Velen kennen vast wel het fenomeen om hard te gaan werken als iets zich aandient. Wat zou het je opleveren om vanuit je hart te ervaren wat er nodig is? Ons vertrekpunt is altijd het hier-en-nu, met wat er nu is in jouw leven en met je blik gericht op de toekomst. We maken gebruik van de intelligentie van jouw hoofd, hart en buik brein. Onze aanpak kenmerkt zich door een afwisseling van leren en ervaren, inspanning en ontspanning, samen en allen, hoofd en lijf.
 
“Elke dag is een kans om opnieuw te beginnen!”


Bert Wagenaar

Wie ben ik?
De derde en jongste zoon van Jan-Age Wagenaar en Liefke Wagenaar-Riemersma. Ik ben geboren op 6 december 1978 in Drachten. Een vrolijk, nieuwsgierig ventje, die vooral buiten te vinden is. Tot mijn tiende jaar, toen ontdekte ik badminton en vanaf die tijd besteed ik al mijn vrije tijd en spaargeld aan mijn sport. Het was dan ook logisch dat ik na de Havo ging studeren aan de sportacademie de ALO in Groningen. Een bruisende stad vol gezelligheid én als ik ergens van houd dan is het wel gezelligheid. En genoten heb ik, dat dit wel consequenties had, heb ik ook ondervonden. Ik dacht dan ook dat ik Groningen nooit zo verlaten, maar ik had geen rekening gehouden met de kracht van de liefde….. Nu woon ik samen met mijn aanstaande echtgenote Bianca, mijn bonus-zoon Tim en onze kater Tom in Zoetermeer.

 
 
Waar ik van hou?
Tijdens een training of coaching leer je mij snel genoeg kennen. Dan zul je ontdekken dat ik van muziek hou. Ik ben opgegroeid in een muzikale familie waarin mijn beide broers in een band spelen. Zelf speel ik ook af en toe gitaar en drum ik vooral op de tafel.

Favoriete film = Down to earth
Beste boek = Ki, kracht van binnenuit (Hans Peter Roel)
Mooiste gebeurtenis = Bianca ten huwelijk vragen

Kernwaarden
Eerlijkheid – Lef – Loyaliteit – Kwetsbaarheid – Speelsheid

Motto
Delen is helen

Doelen voor 2017/2018
• Fitter en vitaler voelen
• Iedere dag tijd vrij maken om te bewegen en mediteren
• Mensen inspireren en motiveren
• Trouwen met de liefde van mijn leven
• Mooie reizen maken

Bianca Andeweg

Wie ben ik?
Op 28 juni 1970 ben ik geboren in Goudswaard, als middelste dochter van Aart Andeweg en Marianne Andeweg-van Dongen. Bewegelijk, aanwezig, ondeugend, lief en nieuwsgierig. Ik ging graag op avontuur en was veel buiten te vinden. “Een halve jongen”, vertelde mijn moeder later. Onder de builen en bulten, dat maakte mij niks uit. Bij slecht weer was ik binnen aan het knutselen. Ik dacht dat ik kunstenaar zou worden, maar toen ik met een banaan op de bank had getekend konden mijn ouders mijn kunst niet echt waarderen. Je kunt je wel voorstellen dat ik met mijn vrije geest ook in het onderwijs voor wat reuring heb gezorgd. Misschien ben ik daardoor na de Havo naar de Pabo gegaan, zodat kinderen mogen ervaren hoe uniek en bijzonder ze zijn. Ik heb genoten en veel geleerd van al die bijzondere kinderen. Nu woon ik in Zoetermeer samen met mijn toekomstige man Bert, mijn zoon Tim en ondeugende kater Tom (van wie die dat nu heeft….?).

Waar ik van hou?
Soms denk ik weleens, te veel om op te noemen. Ik hou van muziek en ik zing graag vooral onder de douche en in de auto. Ik hou van gezelligheid, een mooi gesprek, een feestje of ook van een etentje met vrienden of familie kan ik enorm genieten.

Favoriete film = Down to earth
Beste boek = De monnik die zijn Ferrari verkocht (R.S. Sharma)
Mooiste gebeurtenis = geboorte van Tim, ten huwelijk gevraagd worden door Bert

Kernwaarden
Liefde – Verbinding – Openheid – Daadkracht – Humor

Motto
Laat je hart je gids zijn

Doelen voor 2017/2018
• Dagelijks mediteren
• Meer tijd voor mijzelf, familie en vrienden
• Gezonder eten
• Meer bewegen
• Trouwen met mijn maatje en grote liefde