Professionele ontwikkeling | Voor continue groei en meer vetrouwen in je werk | Innerlijke Kracht

Professionele ontwikkeling

 
“Wat als we investeren in onze mensen en ze gaan daarna weg?” “Wat als we het niet doen en ze blijven?” De wereld waarin we leven verandert voortdurend en er is veel concurrentie. Wil je blijven doen wat je graag doet, zorg dan dat je er goed in bent. Dit kan op twee manieren; door hard te werken en te zwoegen óf door bij jezelf te beginnen. Je af te vragen wat jouw unieke krachten en kwaliteiten zijn en waar jouw uitdagingen en valkuilen liggen. Professionele ontwikkeling gaat over de match vinden tussen wie je bent en wat je doet!
 

Worden wie je echt bent

Steeds meer mensen vragen zich af, ‘Wie ben ik?’ ‘Wat wil ik?’ ‘Wat kan ik?’ Om een antwoord op deze vragen te krijgen kun je kijken naar wie je in essentie bent én wie je daarnaast geworden bent als persoonlijkheid met jouw unieke kwaliteiten en eigenschappen. In verschillende situaties hebben we verschillende gezichten. Zo nu en dan vangen we een glimp op van wie we in essentie zijn. Een groeiende groep mensen verlangt naar de bevrijding om helemaal jezelf te mogen zijn en het altijd maar ‘moeten’ los te laten. Daarbij willen ze de kwaliteiten die ze hebben opgedaan houden, maar beseffen dat ze daarnaast veel meer zijn dan dat. Wie ben jij als je helemaal jezelf bent?
 

Zelfkennis

Bij professionele ontwikkeling gaat het om meer dan alleen vaardigheden. Het gaat ook om wie je bent. Het beeld dat je van jezelf hebt, vertaalt zich in wat je doet en hoe je overkomt op anderen. Het meest zichtbaar wordt dit als de dingen even niet meer lopen zoals verwacht. Er komt iets onverwachts op je pad of je komt voor een uitdaging te staan. Zo’n moment dat je het even niet meer ‘weet’. Niet alleen je persoonlijkheid en kwaliteiten worden dan zichtbaar, maar ook je essentie. Hoe doe jij dat? Hoe blijf je staan en ga je om met de onzekerheid of wellicht ook de angst die je voelt? Welk gedrag laat je dan zien én welke verdedigings- en overlevingsmechanismen worden zichtbaar? Wetende dat we die allemaal hebben, is het goed om jezelf door en door te kennen, je emoties, gevoelens, oordelen, kritische stemmetjes, overtuigingen en de manier waarop je reageert op bepaalde triggers. Jezelf kennen zorgt ervoor dat je andere keuzes kunt maken. Dat je het lef hebt om tegen je collega’s te zeggen, ‘dat weet ik nog even niet, maar ik ga het uitzoeken’. Voorbij aan de maskers ontstaat de match tussen wie je bent en wat je doet!
 

Hoe doe je dat?

Succesfactoren voor persoonlijke en professionele factoren;
Kwetsbaarheid tonen, de moed om te erkennen dat je iets niet weet of kan én dat dit oké is zonder oordeel.
Geloven in jezelf, ontdekken waar je goed in bent, waar je talenten en kwaliteiten liggen en dan het lef hebben om in het licht te stappen en je volledig potentie in te zetten. De meeste mensen gebruiken slechts 10% van hun mogelijkheden, ze geloven dat ze niet meer kunnen.
Uiting geven aan je verlangen, dingen echt zélf willen is een krachtige drijfveer. Hoe sterker ons verlangen, hoe groter de motivatie om door te zetten. Verwar dit dan ook niet met het voldoen aan de verwachtingen van anderen.
Excuses loslaten, we vinden altijd wel excuses om iets uit te stellen of niet te doen: “Ik durf niet”, “ik kan het niet’, “Ik heb geen geld”, “Ik heb geen tijd” etc. Wat als je dit allemaal loslaat?
Grenzen verleggen, de sprong in het diepe durven maken, ook als onveilig aanvoelt. Besef dat ontwikkeling alleen kan plaatsvinden als je bereid bent je comfortzone te verlaten.
Fouten mogen maken, waar je over struikelt ligt je grootste schat begraven. Fouten zorgen voor reflectie en kansen.
Eigen verantwoordelijkheid nemen, je kunt op ieder moment richting geven aan je eigen leven.
 

Eigen verantwoordelijkheid

Professionele ontwikkeling gaat ook over je eigen verantwoordelijkheid nemen. Weten waar je goed in bent en waar je je nog kunt ontwikkelen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven en daden én ook voor je eigen kwaliteiten, talenten en persoonlijke eigenschappen. Of ze nu goed of minder goed ontwikkeld zijn. Je bewust zijn van je handelen en (nieuwe) keuzes maken zorgt dat je zelf weer sturing kunt geven aan je eigen leven. Je kunt alleen maar worden wie je in essentie al bent.
 

Lees meer over de andere twee pijlers effectieve communicatie en bewustzijn.

Kijk naar ons uitgebreide aanbod en maak een keuze voor jou, je team of je organisatie. Nieuwsgierig? Bekijk dan ons aanbod.

Innerlijke Kracht vóór...?

  • Opbouwen van vertrouwen
  • Ontspannen daadkracht
  • Snel tot de kern
  • Leven vanuit vrijheid
  • Professionele ontwikkeling
Stel uw vraag