zakelijk_trainingen

Zakelijke Training
Van medewerker tot professional!

Naast het aanleren van vaardigheden zien we steeds vaker de persoonlijke en/of professionele ontwikkeling van medewerkers centraal staan. We horen vaak zeggen, je neemt tenslotte jezelf mee naar je werk.

Van medewerker naar professional

Mocht je als leidinggevende, manager, teamleider of directeur professionele groei & ontwikkeling van je team en teamleden belangrijk vinden, dan ontkom je er niet aan om je teamleden te trainen & coachen. Inhoudelijk is dit veelal geen enkel probleem en is over het algemeen de meeste kennis en kunde wel binnen organisaties aanwezig om medewerkers up to speed te krijgen, zodat ze hun vak goed kunnen uitoefenen. Dit noemen we ook wel de “harde skills”. De voorwaarden om je werk goed uit te kunnen oefenen. Een verkoper zonder kennis over het product zal andere resultaten halen, dan een verkoper die zich volledig  heeft ingelezen in de productinformatie. Hij heeft deze kennis nodig om het product of dienst werkelijk aan de man te kunnen brengen. Dit gaat over “wat” iemand doet of “wat” iemand verkoopt.

Vervolgens komt de fase dat je medewerker ervaring op doet in de praktijk en erachter komt dat er soms een verschil kan zitten tussen dat wat er verteld is in de training en hoe dit in de praktijk tot uiting komt. Hier heeft je medewerker te leren in te spelen en in te schatten wat hij het handigst kan doen.

De combinatie van de juiste kennis (inhoud) en voldoende kunde (praktijkervaring) maakt dat je medewerker doorgroeit naar het niveau van een echte expert.

De stap naar het creëren van ware professionals
Wat je met nog wel eens ziet gebeuren is dat er een groot verschil te zien is tussen verschillende experts. De één doet zijn werk uitstekend en is een voorbeeld voor anderen, terwijl een andere expert met dezelfde kennis en kunde hele andere resultaten behaald. Wat je dan nog wel eens ziet is dat de bewuste medewerkers nog meer inhoudelijk kennis en kunde training of coaching krijgt. Vlak an de training zie je dan nog wel wat effect om al snel te merken dat het niveau weer snel op het oude niveau terecht komt. Hoe kan dit nou gebeuren??

Het verschil maken?
Het verschil tussen expert 1 en 2 zit hem in de kwaliteit en het niveau van hun soft skills. Soft skills gaat over “hoe” en op welke manier je je werk doet. Facetten die hier oa bij horen zijn bijvoorbeeld: communicatie, effectiviteit, pro-activiteit, samenwerking, flexibiliteit, leiderschap en efficiency.

Wil je als team of organisatie echt het verschil gaan maken dan ontkom je er niet aan om je medewerkers niet alleen te trainen en coachen op kennis en kunde. Je hebt ze dan ook te trainen en coachen op hun soft skills. Zo leer je ze hoe ze zo effectief en efficiënt mogelijk de dingen kunnen doen die ze doen. Of dit nu gaat over de effectiviteit van bijvoorbeeld hun communicatie, flexibiliteit, samenwerking of pro-activiteit, hier kun je trainings- en coachprogramma op afstemmen en is afhankelijk cvan wat je als organisatie belangrijk vind. Daarbij heeft het trainen of soft skills ook nog wel eens het effect dat mensen met meer plezier van en naar hun huis gaan, wat weer direct invloed heeft op je medewerkerstevredenheid.

Inzicht in jezelf
Organisaties hechten steeds meer waarde aan medewerkers die zichzelf echt kennen. Die inzicht hebben in hun mogelijkheden en kwaliteiten én die hun valkuilen en belemmeringen kennen. Dit vraagt van hen inzicht op een heel andere laag namelijk die van de persoonlijke waarden, overtuigingen en identiteit (zelfbeeld). Dit stuurt namelijk je reacties en gedrag.

Of iemand dus in staat is om feedback te geven of ontvangen, te reflecteren op zichzelf óf bijvoorbeeld proactief te zijn heeft alles te maken met hetgeen er is ‘vastgezet’ op die diepere laag. Breng je hierin verandering aan dan zal dit blijvend effect hebben op iemands gedrag en handelen.

Wil je effectiever leren communiceren, succesvoller samenwerken en meer leiderschap creëren in je team of organisatie? 

Nieuwsgierig geworden hoe wij die laag bereiken?

Vrijblijvend intakegesprek?

Benieuwd naar wat onze trainingen bijdragen aan de doelen van je organisatie? Bel nu 06-57991192 of laat hier je gegevens achter voor een vrijblijvend intakegesprek en we nemen contact op.

dit veld niet invullen s.v.p.

Innerlijke Kracht InCompany Trainingen

Standaard trainingen voor het eenvoudig behalen van je doelen

Effectieve communicatie
(2-daagse training)

Tijdens deze training besteden we aandacht aan communicatiemodellen en –processen (o.a. Neuro Linguistisch Programmeren én Transactionele Analyse), de voorwaarden voor communicatie, de taal van communicatie én natuurlijk de persoonlijke communicatiestijl.

Succesvolle samenwerking
(2-daagse training)

Optimaal functioneren teams kennen en benutten elkaars kwaliteiten én gaan uit van de kracht van de verschillen. Gedurende deze training wordt inzicht gegeven in de persoonlijke profielen van de individuele medewerkers (MBTI-profielen) én het teamprofiel als basis voor openheid, verbinding en vertrouwen.

Persoonlijk leiderschap
(2-daagse training)

In deze training gaat het over het  ontwikkelen, versterken en toepassen van de eigen mogelijkheden en kwaliteiten én het ontwikkelen van vaardigheden om met persoonlijke belemmeringen om te gaan. Krijg inzicht in je persoonlijke waarden, drijfveren en leiderschapsstijl. Leer alles over feedback geven en ontvangen én groepsvormingsprocessen en groepsdynamica.

Professionele Trainingen?

Alle trainingen kunnen InCompany en Op-Maat worden gegeven. Volg samen met je team en collega’s een standaard training (InCompany) óf kies voor een training of traject specifiek afgestemd op doelen en uitdagingen binnen de organisatie (Op-Maat).

Wat kun je in ieder geval van ons verwachten?

 • Laat je begeleiden door experts
 • Theorie en casussen afgestemd op eigen organisatie
 • Teamontwikkeling; samen leren en groeien
 • Vanaf  5 personen is InCompany voordeliger!
 • Bepaal zelf datum en locatie

Welk type training is het meest geschikt?

InCompany? Op-Maat?

InCompany Trainingen

De InCompany Trainingen die Innerlijke Kracht Training & Coaching aanbiedt zijn trainingen om een gedegen fundament te leggen in jouw team of organisatie wanneer het gaat over effectieve communicatie, succesvol samenwerken en persoonlijk leiderschap. De trainingen vinden op een door jouw gekozen locatie plaats en daarnaast bieden deze trainingen ook de mogelijkheid om meerdere medewerkers, een heel team of meerdere teamsaai te bieden. Dit zorgt dat je in korte tijd dezelfde taal gaat spreken met elkaar.

 • Standaard training

 • Relevante theorie, casussen en opdrachten

 • Praktisch en toepasbaar

Op-Maat Trainingen

Een op-maat training is een speciaal ontwikkelde training die volledig afgestemd wordt op de leerwensen en leerdoelen van het specifieke team en organisatie. Of het nu gaat over het vastlopen van een team, het verbeteren van interne en/of externe communicatie, het efficiënter samenwerken of het verbeteren van zelfstandigheid, wij stellen voor jou team en/of organisatie een persoonlijk trainingsaanbod op maat samen om iedereen in zijn kracht te zetten, zodat je doelen eenvoudig en met plezier worden behaald.

 • Volledig op maat gemaakte trainingen

 • Op jullie praktijk afgestemde theorie, casussen en opdrachten

 • Praktisch, toepasbaar voor jouw team of organisatie

Zakelijk… én toch persoonlijk!

Met het gebruik van onze high-end tools, technieken en methodieken komen tot…

Effectieve communicatie

Communicatie speelt een essentiële rol in het behalen van optimale resultaten binnen je team en organisatie. Miscommunicatie en aannames liggen dagelijks op de loer. Daarmee wordt het belang van het duidelijk overbrengen van je boodschap steeds meer gezien en gevoeld. Hoe effectief breng jij je boodschap over?

Succesvolle samenwerking

Talentontwikkeling inzetten als tool om te komen tot succesvolle samenwerking? Door de juiste persoon op de juiste plek in te zetten zullen jij en je team efficiënter de doelen behalen die nodig zijn om een volgende stap te maken. Wat direct ook weer een positieve impact heeft op de sfeer in het team en de resultaten.

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Het houdt in dat je de regie neemt over je werk, carrière professionele ontwikkeling en leven. Je kent je eigen kwaliteiten en valkuilen en je weet hoe je hier het beste mee om kunt gaan om tot de beste resultaten te komen. Wat zijn jouw kwaliteiten en valkuilen?

Vrijblijvend intakegesprek aanvragen?

Realiseer nu blijvende verandering binnen een team of organisatie. Benieuwd hoe?

Bel nu 06-57991192 of laat hier je gegevens achter voor een vrijblijvend intakegesprek en we nemen contact op.

dit veld niet invullen s.v.p.

Wat is er zakelijk nog meer mogelijk?

Andere mogelijkheden om tot optimale prestaties te komen

Professionals Coaching

Voor het creëren en het verder ontwikkelen van  persoonlijk leiderschap

Critical Friend

Voor onafhankelijk advies om te komen tot mogelijkheden die beter uitwerken

Het beste van onszelf geven, om het beste in jou naar boven te halen.

Een heldere, open to-the-point aanpak geworteld in gedegen kennis en vakmanschap

Motto: “Het beste van onszelf geven om het beste in jou naar boven te halen”

Trainers & Coaches

 • Man
 • Bedrijfsleven
 • To-the-point
 • Extravert
 • Laissez fair
 • Humor
 • Vrouw
 • Onderwijs
 • Genuanceerd
 • Introvert
 • Planmatig
 • …nog meer humor